Om bloggen

Denna blogg drivs av sex fackligt anknutna, politiskt intresserade göteborgare, som en facklig och politisk blogg. Vi kommer att ge våra perspektiv på politiken, facket och arbetslivet. Vi har olika sysselsättningar och olika ingångar till facket och därför också olika perspektiv – så vill vi också att bloggen ska vara. Vi tycker att det råder brist på fackliga bloggar och hoppas att denna skall erbjuda något nytt.

Hälsar:

Fredrik

Jag arbetar som maskinoperatör på ett livsmedelsföretag i Göteborg. Där är jag fackligt aktiv i Livsmedelsarbetareförbundet. Vid sidan av uppdraget i fackklubben sysslar jag med facklig utbildning och folkbildning bland annat inom LO och ABF. Studerar även på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap på Göteborgs universitet. Uppvuxen i Mölndal men bor nu i Göteborg. Tycker mycket om att vandra i fjällen, följa Blåvitt och lyssnar på allt från Mark Knopfler till The Knife.

Erik

Jag är 27 år, kommer från Halmstad och Hyltebruk, och jobbar som doktorand på Göteborgs universitet. De typer av politiska frågor som jag är mest intresserad av är arbetsmarknadspolitik, ekonomisk politik och välfärdspolitik. Mina intressen är, på en höft: musik, litteratur, film, fotboll, politik. I fotboll hejar jag på IS Halmia och i handboll på HK Drott. Jag ser gärna filmer med Will Ferrell. Min favoritmusik är bland annat country.

Sebastian

Ålder: 30 Bor: Önnered Familj: sambo och tvillingar, 3 år Yrke: projektledare på ABF JOBB Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Ideologiskt förankrad men visionärt förvirrad… (sosse)

Jack

Jag jobbar som ombudsman på Svenska Byggnadsarbetareförbundet. Till stor del jobbar jag med folkbildning. Har uppdrag för ABF som handledare. Innan dess har jag jobbat som snickare i 10 år. När jag inte jobbar finns en liten kolonistuga som behöver renoveras. Min lille pojk och min flickvän och jag bor i majorna. Löpträning önskar jag att jag kunde skriva att jag håller på med. Jag gick med i Olof Palme sen blev jag socialdemokrat, trots att han då vart död sen 23 år tillbaka. Historieätarna är det bästa jag sett på länge om man bortser från dokumentärfilmen om Palme.

Ann-Sofie

Jag föddes i Kopparberg 1985 och det är där jag även är uppväxt. Flyttade till Göteborg 2006 och blev fackligt aktiv något år därefter. Är förtroendevald inom Hotell- och restaurangfacket då jag till vardags jobbar som hotellstäderska. För att sammanfatta mig så kan man nog säga I’m breathing and living med det fackliga arbetet.
Bonusinfo är att jag även älskar My Little Pony: Friendship is magic 🙂

Tommy

Arbetar som stödassistent inom Funktionshinder i Göteborgs stad. Har förtroendeuppdrag i Svenska Kommunalarbetareförbundet. Är engagerad i fackliga studier på sektionen och i ABF. Har bott större delen av mitt liv i Göteborg men är och förblir Karlskronit. Gillar att läsa och plinka. Sitter bra i en cykelsadel. Kliver av klotet en vecka om året och tar in på Göteborgs filmfestival. Gillian Welch är en gudagåva. Laget heter BK Häcken.

Lisa

… är inte längre aktiv som skribent på bloggen, men hennes inlägg ligger kvar tillsvidare.

Annonser