Bilder från seminarium om arbetsmiljö

Igår genomfördes paneldiskussionen på temat ”Vad kostar din kropp?” på Folkteatern i Göteborg. Diskussionen spände över allt från hur det står till med den fysiska och psykosociala arbetsmiljön till behovet av full sysselsättning, lean production, förkortad arbetstid och facklig organisering.

Sten Gellerstedt från LO, Ann-Sofie Hermansson från Tankeverksamheten och PO Börnfelt som är arbetsvetare gjorde tillsammans med publiken detta till en väldigt intressant kväll!

Annonser

Om Fredrik

Jag arbetar som maskinoperatör på ett livsmedelsföretag i Göteborg. Där är jag fackligt aktiv i Livsmedelsarbetareförbundet. Vid sidan av uppdraget i fackklubben sysslar jag med facklig utbildning och folkbildning bland annat inom LO och ABF. Studerar även på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap på Göteborgs universitet. Uppvuxen i Mölndal men bor nu i Göteborg. Tycker mycket om att vandra i fjällen, följa Blåvitt och lyssnar på allt från Mark Knopfler till The Knife.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Framtid. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Bilder från seminarium om arbetsmiljö

 1. Jack skriver:

  Inte att glömma, P-O Börnfelts underbara avslutning. Tänk på att stötta era arbetskarater som vågar föra fram sakligt grundad kritik! Så himla bra.

  • Fredrik skriver:

   Sant. Där sammanfattande han nästan hela syftet MBL! Alla vinner på att ta vara på sakligt grundad kritik – framförallt arbetsgivaren.

   Och, lean production (som ju är på allas läppar) handlar dessutom om att jobba med Ständiga förbättringar – sådana förutsätter sakligt grundad kritik från de anställda.

 2. Parham P skriver:

  Tack för en väldigt intressant kväll. Mycket angeläget ämne som borde diskuteras ännu mer inom arbetarrörelsen.

  • Fredrik skriver:

   Absolut. Det här ämnet skulle ju verkligen funka som tema för medlemsmöten och liknande.
   Med en kort översikt om trender inom arbetsorganisatoriska modeller skulle man säkert få igång en bra diskussion om medlemmar/förtroendevaldas egna erfarenheter.
   Det känns viktigt att vi gör vad vi kan för att agitera och organisera oss kring detta: arbetets värde och de anställdas ställning i produktionen. Detta har helt klart kommit i skymundan de senaste åren.

 3. G S skriver:

  Tack för en trevlig och givande kväll. Panelen och publiken var toppen både under och efter mötet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s