Hybris eller idioti?

Efter mediadrevet mot Juholt så har Socialdemokraterna åter igen en gigantisk uppförsbacke framför sig. Att media så enkelt kan golva ett helt parti är skrämmande. Att media oftast riktar sitt drev mot Socialdemokraterna är än mer skrämmande. Återigen måste S ut bland väljarna och förklara sig, be om ursäkt och börja om. Om det hade handlat om ett politiskt beslut som stred emot allt partiets väljare stod för, då hade jag förstått det. Nu handlar det om otydliga regler och en tydlig okunskap bland alla politiker i alla partier gällande ersättningsregler.

På andra sidan så har vi ett parti vars maktfullkomlighet har stigit dom åt huvudet. Man verkar inte bry sig om att skapa ett bättre land, utan fokus ligger på att vara störst. Alla andra partier skall krossas. Igår hävdade Sofia Arkelsten att man varit med och kämpat fram allmän rösträtt i Sverige. Hybris eller idioti?

Moderaterna har genom historien varit emot allt som främjar jämlikhet,solidaritet och rättvisa. Idag är dom precis likadana men har en annan förklädnad. Men likt serien V så döljer sig något annat bakom den vackra fasaden.

Jag hyllar ärlighet och tydlighet. Oavsett parti så respekterar jag de som säger vad dom tycker. Problemet för M är att om man säger vad man tycker så är det få som vill rösta på en. Att då förvränga sitt budskap är ett måste om man vill vinna röster. Men politik handlar i mina ögon inte om att vinna röster. Det handlar om att få människor att tro på dina idéer och visioner genom en ärlig dialog mellan väljare och politik.

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hybris eller idioti?

  1. gydvan skriver:

    Bra beskrivning på vad politik är 🙂

    ”Men likt serien V så döljer sig ……” haha och det är en bra beskrivning av moderaterna 🙂

  2. Ping: Avtalsförhandlingarna växlar upp « Görans tankar och bagateller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s