Borg sprider oro i det svenska samhället

Vi har fått ett samhälle där alla är rädda. Rädda om jobbet, rädda för muslimer, rädda för att bli sjuka. Rädslan sprider sig som en cancer i blodet på samhällskroppen och vi är inte inbillningssjuka. Regeringen med Anders Borg i spetsen har en plan och det är att alla ska se om sitt hus. De sår oro i leden.

Anders Borg anser att ingångslönerna är för höga.  Kommun och landstingsanställda borde sänka sina löner då de är för höga säger han. Att 2/3 av svenska folket säger sig inte kunna leva på 16 070 kr som är ingångslönen för en kommunanställd tiger Borg om. Att unga personer dessutom sällan jobbar heltid, vilket sänker deras lön ännu mer har han också bekvämt lämnat ute.  När du inte längre har en lön som går att leva på så är det inte lätt att känna sig trygg.

Borg vill sänka skatten igen. Hellre sänka skatten än avskaffa barnfattigdomen. Det kostar nämligen lika mycket. Man kan välja att låta barnen få en trygg uppväxt, eller så kan man välja att sänka skatten. Igen. Då regeringen har sänkt ersättningsgraden i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen med 10 procent samt låtit sjuka människor gå utan ersättning har detta alltså gett effekten att andelen fattiga barn har ökat. Nu vill man sänka skatten igen. Klart att vi blir rädda.

På jobbet har det blivit kärvt. Svensk anställningstrygghet är inte vad den varit. Även i jämförelse med övriga EU länder är den dålig. Regeringen har öppnat upp möjligheter för att stapla olika anställningsformer på varandra. Det gör att du inte blir fast anställd förrän efter flera års anställning. Då a-kassan blivit dyrare och fått sämre ersättningsgrader har det lett till att många lämnat facket. Det skapar en otrygghet. Man kan inte längre ställa krav på sin arbetsgivare. Människors anställningsförhållanden lägger grunden för vilket samhälle vi får. Otrygg anställning betyder otryggt samhälle. Ett bra jobb är ett jobb där du kan vara trygg.

För att få ett samhälle där vi kan leva utan oro behöver vi reformer. Reformer som förbättrar livet för människor, både de som jobbar och de som för tillfället står utanför arbetsmarknaden. Trygga människor är mer effektiva och det har vi råd med. Eller rättare sagt vi har inte råd med Borgs politik, den leder bara till ökade klyftor och ett folk som lever i rädsla.

Läs gärna den här artikeln på arena om vilka som kommer att drabbas hårdast av Borgs politik

/Lisa Klaminder

Annonser
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Borg sprider oro i det svenska samhället

 1. Ping: Vårdnadsbidraget – en integrationsfälla « Görans tankar och bagateller

 2. Sebastian skriver:

  Bra skrivet Lisa!
  Att man kan göra skillnad på folk och folk samt komma undan med det bara för att man kallar det för arbetslinjen måste vara någon form av världsrekord i endoktrinering..

 3. Cristian skriver:

  Rädsla och förtryck är vad staten vill få oss att känna, för att vi ska falla i leden och göra som staten vill. Kolla bara på USA och mellan östen. Förtryck har länge varit ett sätt att hålla människor i schack. Vi i Sverige får vara vaksamma och reagera i tid emot regeringens metod att förtrycka våra rättigheter. Eller är det försen? än har vi ingenting gjort och synbart får vi skylla oss själva.
  Upptill kamp Svenska folket… Det behövs för att värna om den Svenska modell!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s