HBTQ festivalen 2011 1-5 juni

Nästa vecka drar HBTQ-festivalen igång i Göteborg. Redan nu kan man se regnbågsflaggan vaja över staden. Jag kommer att besöka så många workshops, paneldebatter och utställningar som jag hinner med. Det finns fantastiskt mycket att göra och titta på. HBT-frågor är i allra högsta grad fackliga frågor. Hur blir man bemött som homosexuell på jobbet? Diskriminering kan vara osynliggörande av vissa människor och ofta råder en starkt heteronormativ struktur på jobbet. Är du förtroendevald i något LO-fack så vet jag att det finns luckor att fylla i schemat för bemanningen av LO:s tält på festivalen. Läs mer om det här.

Förutom ett fackligt perspektiv kan man också se en tydlig ideologisk skillnad i HBT frågor. Medan vissa snöar in på individens självförverkligande, kommer en röd HBT rörelse alltid att ha med sig klassperspektivet in i kampen. Jag anser att en av de viktigaste frågorna just nu är frågan om surrogatmödraskap. Alltså, när kvinnor i Indien och Ukraina föder barn åt västerlänningar. Denna fråga har ett tydligt klassperspektiv. Kajsa Ekis Ekman skriver om detta i sin bok Varat och varan. Läs mer här. Här under följer några tips på vad man kan göra under festivalen. Vi ses där!

Bokkafé Vulgo, LINNÉSTADENS BIBLIOTEK
Göteborgs queerfeministiska, antirasistiska, frihetligt socialistiska mötesplats bjuder på intersektionella överraskningar under hela festivalen och utställningen revolutionär sexualpolitik och historisk queerkamp.
Arrangör: Bokkafé Vulgo
on 01 juni 2011 10:00
Om 5 dagar och 22:37 timme.
Duration: 05:00 timme.

VAR MED OCH GÖR VÄSTRA GÖTALAND MER JÄMLIKT, En mötesplats för dig som vill påverka! Delta i ett dialogseminarium där representanter från VG-regionen och HBTQ-rörelsen, tillsammans med publiken, lägger fram en vision om mer jämlika förutsättningar för att leva i vår region. Visionen blir en del av vad den nyinrättade Kommittén för rättighetsfrågor i VG-regionen kommer att jobba med.
Medverkande: Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL, Kaj Heino, ordförande RFSL Göteborg, initiativtagare till Göteborgs rättighetscenter, Lasse Långström, Göteborgs Queerinstitut, Anna Westerståhl, distriktsläkare med. dr. Trifa Shakely, Interfem, initiativtagare till Göteborgs rättighetscenter, Jan Alexandersson (v) ordförande i Folkhälsokommittén i VGR, Tord Karlsson (s) ordförande i kommittén för rättighetsfrågor, Elisabeth Abiri, expert kommittén för rättighetsfrågor och Thomas Martinsson (mp) kommunalråd Göteborgs Stad. Moderator: Berit Larsson, lektor i genusvetenskap GU
Arrangör: Forum SKILL, RFSL Göteborg, Västra Götalandsregionen
Fri entré
on 01 juni 2011 12:00
Om 6 dagar och 00:37 timme.
Duration: 01:30 timme.

Q-FESTIVALEN, VÄRLDSKULTURMUSEET

Under HBTQ-festivalen arrangeras en tvådagars Q-festival med workshops, samtal och fest.
Istället för Horribelt Banalt Trams – 
Handgriplig antirasism, Bitter queer, Tusenkönad transfeminism. Enade mot samförståndets diktatur gör vi en festival höjd över all uddlös normkritik. Nej, kritiken måste slipas sylvass för att öppna alla kroppar, slita av nervtrådarna till insocialiserade sexualvanor, mosa hjärnornas falska klassmedvetande och totaldemolera alla kön. Vi sätter en vässad påle i västerlandets kött med vår egen intersektionella Q-festival. Vi ställer rasismen inför rätta i en folklig tribunal, för dess brott mot mänskligheten begångna genom historien och i nutid.
Detaljerat program:
intersektionellaktion.wordpress.com
Arrangör: Interfem, Ain’t I A Woman,
Intersektionell Aktion, Göteborgs Queerinstitutet och Transmilitanta Brigaden
i samarete med Världskulturmuseet
Entré: Fri entré. 60 kr från kl.  21:00
(pågår även 2 juni)
on 01 juni 2011 15:00
Om 6 dagar och 03:37 timme.
Duration: 12:00 timme.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till HBTQ festivalen 2011 1-5 juni

  1. Ping: De utslagnas skara « Görans tankar och bagateller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s