Nazister för enfald vs. Folkfest för alla

På Hisingen i Göteborg samlades igår ett gäng nazister för att demonstrera mot ett moskébygge. Det verkar ha varit en sorglig samling. Män med bistra miner och blicken fäst i backen. Män med total avsaknad av humanism och tolerans gentemot alla andra än sig själva. Nazisterna osade av hat och oförsonlighet.

Kontrasten mot den folkfest som samtidigt pågick i resten av stan var total. Där samlades 100 000-tals människor till löptävlingen Göteborgsvarvet. Många sprang, vi andra hejade på. Där manifesterades glädje, kämparglöd och det vackra med gemenskap över gränser.

Mångfald berikar. Enfald har aldrig funkat. Kommer aldrig funka.

Loppet vanns för övrigt av Albert Kiplagat Matebor på den snabbaste tiden i varvets historia, 1.00.54. På damsidan blev det också nytt banrekord efter att Joyce Chepkirui gått i mål på 1.09.04.

Annonser

Om Fredrik

Jag arbetar som maskinoperatör på ett livsmedelsföretag i Göteborg. Där är jag fackligt aktiv i Livsmedelsarbetareförbundet. Vid sidan av uppdraget i fackklubben sysslar jag med facklig utbildning och folkbildning bland annat inom LO och ABF. Studerar även på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap på Göteborgs universitet. Uppvuxen i Mölndal men bor nu i Göteborg. Tycker mycket om att vandra i fjällen, följa Blåvitt och lyssnar på allt från Mark Knopfler till The Knife.
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nazister för enfald vs. Folkfest för alla

 1. Thomas Alfvén skriver:

  Är det ingen som reflekterar över tokvänsterns extrema våldsmetoder? stenkastning mot såväl oliktänkande som mot poliser? Det är för mig ingen trevlig utveckling i samhället och jag ser inte det som demokratiska metoder.

  Jag håller inte med nassarna för fem öre men likväl borde man reagera mot de metoder som extremistiska och fanatiska vänsteranhängare gång på gång visar upp. Maskerade och med tydligt förakt gentemot polis och allmänhet. Visst tycker jag det är befogat med avsky mot nazister men även mot de metoder som extrema vänsteranhängare tillämpar. De är inte bättre de… med inspiration hämtad från kristallnatten.

 2. EmO skriver:

  Verkar som balanserande på slak lina här – tycker jag – som tillhör de helt obundna. Ta’r privat ställning i fråga för fråga och Saluför de åsikter jag hinner. Men det är säkert också fel…

 3. Sören skriver:

  TK; tvärtom är ”tokvänstern” de ENDA som idag KRITISERAR svensk handel med Saudiarabien. Okunskapen om Sharialagar misstänker jag att då får stå för själv, det är ingen skillnad mot när SD och andra förespråkar att lagstiftning ska bygga på ”kristna värderingar”. De värderingarna skiljer sig för övrigt föga mellan muslimer och kristna.
  Vad som gör SD och gänget till just RASISTER är att de konsekvent applicerar islamistisk extresmism på hela det muslimska samhället, vilket är lika korkat som att påstå att alla kristna är som Ku Klux Klan. Typ.

 4. TK skriver:

  De sorgeliga är att ni tokvänstern vägrar FATTA desssa moskebyggen är FINANSIERADE av Saudiarabien som KRÄNKER mänskliga rättigheter!

  Man blir MÖRKRÄDD av vänsterns OKUNSKAP om SHARIA lagar som man VÄGRAR erkänna pga rasiststämpeln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s