Håkan Juholt olé olé olé!

I dessa tider då vintern läxar upp vårens försök att träda in i våra liv så känns det skönt med lite politisk värme.

Valberedningens förslag tilltalar mig på många olika sätt och jag är mer än nöjd.För en utomstående så förstår jag att partiets valprocess ter sig lite stalinistiskt och odemokratisk.Håller till stora delar med men när valberedningen lägger fram ett så bra förslag som faktiskt kan förändra vårt parti till det bättre så kan jag inget annat än att bocka och buga.

 Juholt är en humoristisk politiker med skarp retorik och vass tunga.Han kan vara kontroversiell när det behövs men även trygg och stabil. Han och Jämtin kommer att göra ett kanon jobb och har stödet från stora delar av partiet.

 Media vill gärna få det till att likna ett desperat val i brist på annat men det är ett genomtänkt val som kommer få många gamla fiender att försonas.

 Ja, vi är inte alltid bästa vänner i partiet.Ja, det finns både vänster, höger och mitten sossar.Ja, vi kommer att i många frågor fortsätta att tycka olika.

 Men vad är det för fel med det?

Alla partier har oliktänkande och interna strider.

Tror nog att det finns ett antal ”gamla moderater” som stör sig över att heta dom ”nya moderaterna”.Finns antagligen rätt så många centerpartister som fortfarande undrar vart landsbygden tog vägen?Folkpartiet ”liberalerna” har en partiledare som är lika liberal som en påse chips, finns nog missnöje där med.

 Faran finns i ett parti där alla i tystnad håller med. Då heter inte partiledarna Reinfeldt eller Sahlin utan där heter dom Hitler och Idi Amin.

 Jag tillhör den socialdemokratiska vänsterfalangen och gör det med stolthet.Håkan Juholt tilltalar min ideologiska ståndpunkt men jag hade likt alla andra sossar stöttat en annan partiledare också.

Partiledaren är vår kapten men det är ideologin som är kompassen.

Glöm aldrig det.

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Ideologi, Partipolitik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Håkan Juholt olé olé olé!

 1. Ping: Fackligt vägval « Görans tankar och bagateller

 2. Gydvan skriver:

  Visst har alla partier interna diskussioner och stridigheter, på gott och ont.
  En kompis lämnade FP för där var för många knivar i ryggen.
  Problemet för Socialdemokraterna är ju att av någon anledning så blir folk upprörda när S visar sig kunna göra fel och vara i högsta grad mänskliga medans folk verkar vänta sig av tex moderaterna att de är inte guds bästa barn.
  Och sedan har ju alliansen en stor del av media som blåser upp en hönsfarm av en fjäder.
  Jämför drevet mot Mona Sahlins Toblerone och Carl Bildts ev. inblandning i folkmord och barnsoldater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s