Fragglarnas värld

Förra veckan så hade jag och mina bloggkamrater nöjet att få umgås tillsammans hemma hos Jack. Dagen innan vi skulle träffas så föreslog för Jack att vi skulle ha ett tema för kvällen, Fragglarna.

 Eftersom Jack är byggnadsarbetare så tyckte jag att vi kunde demolera Jacks lägenhet så att han sedan fick bygga upp den igen till vårt stora nöje. En Fragelkväll helt enkelt där Jack agerar den lilla byggaren som tvingas bygga upp allt igen efter att Fragglarna ätit upp hans ställningar. Givetvis så blev temat aldrig av då Jack inte nappade på idén.

 Idag så slog det mig att mitt lilla skämt faktiskt är på riktigt, Sverige är idag Fragglarnas värld!

Likt Fragglarna så slår alliansen sönder det någon annan byggt upp. Sjukvården, barnomsorgen, socialförsäkringarna och arbetsmarknadsåtgärderna monteras ner. Arbetsmiljön, anställningstryggheten och facket slås i spillror.

 Dom äter sig mätta på våra skattemedel och lämnar små smulor kvar för oss att försöka bygga upp någonting nytt. Men tyvärr så finns det mindre och mindre kvar att bygga upp och vårda för varje gång högern suttit vid makten. Vårt gemensamma ägande tynar likt snön bort och kvar har vi en girig och otrygg privat sektor där pengar och social status går före behov.

 Jag inser nu att skämtet om Fragglarnas värld inte är långt borta och det ter sig mer som en dödsdom än ett roligt party-tema….

 / Sebastian

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Ideologi, Välfärd. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fragglarnas värld

  1. Ping: OECD:s goda råd « Görans tankar och bagateller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s