Politic wars IV, det nya hoppet del 2

I en galax långt, långt härifrån så har det i hundratals år pågått ett krig mellan gott och ont. Ett krig som ödelagt världar och planeter, brutit dom närmaste vänskapsbanden men också skapat kärlek.

Välkommen till:

Politic wars IV

Det nya hoppet del 2

  På vägen till Akassa så hade Olof-Wan Palmobi berättat för Daniel Tvärdrager om den långa och blodiga striden som plågat galaxen i decennier. Ungefär vart 20:e år så brukade de mörka krafterna samla sina styrkor och utöva terror i galaxen. Denna gång var inget undantag förutom att den mörka sidan planerat extra väl denna gång.

Kriget höll snabbt på att ta slut då ¹Sossi-riddarna inte var så många kvar och överrumplades av mörkrets attack. Olof-Wan övertygade Daniel att han hade en viktig roll att spela i detta krig och Daniel både förstod och ville kämpa.

 Väl framme i Akassa så var dom tvungna att hitta en farkost att fly i då den mörka kejsarens armé börjat leta efter ²Sossier på SAPiter. Akassa var en gammal och vacker stad som hade det mesta utom kanske just den typen av snabba farkoster som Daniel och Olof-Wan var ute efter.

Enda stället man kunde hitta något sådant var genom att besöka den ökända och suspekta baren vid namn ³Täbystro. Där samlades ofta alla kringresande handelsmän och prisjägare som inte hade något intresse av att bidra till Sapiters och Akassas välmående genom att betala skatt. Så i anslutning till baren så fanns det en flyghangar där dessa smitare hade sina farkoster redo för flykt vid besök från Akassas myndigheter.

 Daniel och Olof-Wan steg in i baren och frågade bartendern om det fanns någon lämplig person att anlita för att snabbt kunna flyga iväg. Bartendern pekade mot ett bord där det satt två personer.  Den ene var en kortvuxen man med ett grovt skägg och små luriga ögon och den andre var en stor hårig best med en något korkad uppsyn.

Daniel och Olof-Wan gick fram till bordet och berättade att de behövde en farkost och pilot och var villiga att betala. Sällskapet vid bordet ber dom att sätta sig ner. – Så länge ni kan betala så kör jag er vart som helst sa den kortvuxne mannen. – Mitt namn är Han Pagrotsko och detta är min vän Chewbaylan, vart vill ni åka?

-Vi vill åka härifrån bara, och vi vill åka nu sa Olof-Wan som hade upptäckt att Kejsarens soldater var på väg mot baren. Kejsarens soldater kallades för Muftroopers och var fruktade i hela galaxen.

Pagrotsko krävde betalningen i förväg och när han fått den så rusade alla fyra ut genom bakdörren och in i flyghangaren. Där stod Pagrotskos skepp, Sahlinium Falcon, ett gammalt skepp som sjunger på sista versen.

När dom ska starta skeppet så ser dom hur hangardörrarna öppnar sig och in springer Muftroopers med dragna vapen och bakom dom kommer kejsarens farligaste hantlangare gåendes, Darth Nordstrom.

Precis när mörkrets soldater börjar skjuta så får Pagrotsko och Chewbaylan igång skeppet och dom flyger iväg.

Kvar på marken står Darth Nordstrom och lugnt tittar på det flyende skeppet.

 Han vet att hans och Daniels vägar kommer att korsas snart igen.

 Fortsättning följer…

/Sebastian


[1] Sossi-riddarna är galaxens beskyddare mot ondskans makter.

[2] Sossier är delar av befolkningen som bor på SAPiter och Socialistum och besitter kraften att kunna förändra.

 [3] Täbystro drivs av en kvinna vid namn Fillipa som inte accepterat SAPiters samhällssystem, kan jämföras med våra svartklubbar.

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Ideologi. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Politic wars IV, det nya hoppet del 2

  1. Gydvan skriver:

    🙂 , tycker om att läsa sådant här en semesterdag när man läst om tjockisskatt och andra dumheter

  2. Ping: Lojalitetsplikten « Görans tankar och bagateller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s