Så vidrigt

Att Niklas Nordström är en usel debattör är inget nytt. Men dagens Aftonbladet-nyhet ökar bara på mitt äckel över hur vissa ”partimedlemmar” beter sig. Låter mest som entrism á la 80-talstrotskister.

”Aftonbladet har fått tillgång till dokument som visar hur arbetsgivar- och lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv i juni anlitade PR-bryrån Prime för ett projekt kallat ‘Den naturliga tillväxten’ med syfte att påverka Socialdemokraternas politik.
Orsaken är en oro över att klimatdebatten och samarbetet med Miljöpartiet fått S att bli alltmer tillväxtkritiskt. Nu ska utvecklingen vändas.
I dokumenten är målet tydligt: politiken ska ‘utformas i alla väsentliga delar i syfte att främja ekonomisk tillväxt’. I dokumenten finns planer för hur S ska påverkas från valrörelsen 2010 ända fram till nästa val. ”

Några av de som är betalda av Svenskt Näringsliv för att vrida S högerut* (fler namn finns i artikeln): Niklas Nordström, Carl Melin, Erik Laakso.

*Så heter det ju inte, utan det heter att S ska göras mer ”tillväxtvänligt”. Och ”tillväxtvänligt” har jag inget emot att partiet ska vara. Men Svenskt Näringslivs idéer på hur tillväxten ska främjas är onekligen höger-idéer.

Fler kommentarer:
Mats Engström, ”S behöver regler om PR-firmorna
Sara Gunnerud, ”Korten på bordet

Annonser

Om Erik Bengtsson

Jag är 28 år och jobbar som doktorand på Göteborgs universitet. Jag forskar om arbetsmarknadsfrågor, fackföreningar och inkomstfördelning. Jag har en forskningsblogg: http://erikbengtsson.blogspot.se/ Och så bloggar jag här på Mellan anpassning...
Det här inlägget postades i Ideologi, Partipolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s