Verkligheten kommer ikapp

Välkommen tillbaka till verkligheten Fredrik Reinfeldt!

Du har i över 4 år levt i en moderat förnekelse-bubbla och blundat för allt vad finanskris, arbetslöshet, utförsäkrade och SD heter. Idag fick du din första smäll och fler kommer det bli. Majoriteten i riksdagen valde i dag att rösta för en besparing på regeringskansliet a lá 300 miljoner kr, från 6,5 miljarder till 6,2 miljarder. Alliansen har inte varit sena att beklaga sig över detta.  -Nu skickar Östros och Åkesson en julhälsning till alla anställda på regeringskansliet sa Reinfeldt till expressen. 

Min julhälsning till dig Fredrik blir, god jul och välkommen till verkligheten.  Jag förstår om du tycker synd om dina medarbetare som blir uppsagda. Tyckte du synd om inspektörerna på arbetsmiljöverket som fick gå efter dina nedskärningar? Tyckte du synd om alla anställda på arbetslivsinstitutet som du lade ner? Tycker du synd om alla inom offentlig sektor som blir uppsagda på grund av att du vill ha ”ordning och reda i dom offentliga finanserna”?

Det finns väldigt många människor du skulle tyckt synd om innan du börjar anklaga S för att samarbeta med SD och säga att vi gör många anställda ledsna lagom till jul. Du, Carl Bildt och resten av dina underhuggare borde ta sig en rejäl funderare över vilka ni företräder, folket eller er själva?

Jag och många andra ropade på hjälp redan 2008 men du gav oss kalla handen. 2009 ropades det fortfarande på hjälp men du vände ryggen till. I år så är behovet av ditt stöd fortfarande stort men du fortsätter att förneka arbetarens existens.

Jag hoppas att du någongång i livet kommer till den insikten att en arbetare i LO-kollektivet är lika mycket värd som en tjänsteman på regeringskansliet. Först då kanske du väljer att agera innan folk drabbas.

/Sebastian

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Partipolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s