Röd styrka i sociala medier

Är nu på väg hem från Sthlm efter 2 dagars otroligt givande utbildning i sociala medier. Plats för utbildningen var IF Metalls förbundskontor och anordnaren var Christian Andersson från informationsenheten. Första föreläsaren om sociala medier var Eric Sundström från Arenagruppen. han pratade om bland annat hur Obama utnyttjat sociala medier för att vinna valet. Hur Obama lyckades engagera gräsrötterna blev ett av de viktigaste vapnen i has valkampanj. Eric pratade mycket om hur vi i Sverige borde titta på taktik och organisation hos Demokraterna i USA.

Alliansfrittsverige kom också på besök och berättade om deras blogg och hur dom lyckats. Innan gårdagen hade jag faktiskt aldrig varit inne på den men framöver blir jag nog en flitig besökare. att använda humor som vapen är något av det bästa jag vet och alliansfrittsverige är mästare på just det.

Idag fick vi lyssna på Jacob Lapidus från Gullers grupp. Jacob arbetar mycket med sociala medier och hur man på bästa sätt når ut till flertalet läsare och hur man bygger sin blogg på ett bra sätt.

Det som slog mig under dessa dagar var att det finns starka krafter inom våra egna led som bloggar och påverkar opinionen dagligen. För mig är bloggvärlden ny och jag trodde inte riktigt på den om jag skall vara ärlig. nu har jag fått upp ögonen och inser att via sociala medier så kan vi nå ut till många människor och många väljare. Tekniken kommer bli allt viktigare framöver så det är viktigt att vår rörelse hänger med och även ligger i framkant. Redan idag så kan man se att röda bloggar ligger i topp gällande vilka som är mest inflytesrika. Tittar man på 10 i topp listan på politometern så är det 3 st piratpartister, 6 st S,V eller socialist-bloggar och 1 st moderat. Inte illa.

Trevlig torsdag på er alla.

/ Sebastian

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Ideologi, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s