Mona, Mona ,Mona

Inför valet 2006 så fick man höra av rätt så många att man var trött på Göran Persson, trött på hans översittarfasoner. Vi förlorade valet och Göran avgick.

In kommer Mona med vetskapen om vad som stjälpte Göran. Inte leka översittare, inte avbryta när andra talar osv. Funkar det? NEJ! När jag pratar med samma människor idag som för fyra år sedan var trötta på Persson så är dom redan trötta på Mona. ” Hon är alldeles för mesig, hon ryter aldrig till, jag har aldrig gillat henne m.m”.  Kan det vara så att Persson och Sahlin är två ytterligheter i politikens retoriska finrum eller är det socialdemokraterna i sig som är bakgrunden till folks irritation?

Jag vill tro att det inte hade spelat någon större roll vem Socialdemokraterna valt som partiledare. Det vill säga för ”verklighetens folk”. Fackföreningar och andra djupt engagerade människor lägger självklart en stor vikt på detta. men om man ser till hur opinionen rört sig sedan 2006 så är det högern som är stark idag. det är högern som tar våra väljare och det är högern som säljer sitt budskap bäst. Alla fel kan väl inte ligga hos Mona? Vi är väl tusentals sossar som aktivt jobbar för att påverka?

Att vi förlorar några väljare på grund av Mona köper jag men det stora tappet får vi alla ta ansvar för. Det är vi som står längst ner i den politiska näringskedjan som ska föra budskapet vidare, misslyckas vi med det så vinner vi inga val, någonsin! Ska vi vinna den 19:e så måste precis alla som vill ha ett regeringsbyte göra sitt yttersta för att föra fram vårt budskap. Gör alla det och vi ändå förlorar, ja då kanske vi kan skylla på Mona……

Annonser

Om Sebastian de Souza

Ålder: 33 Bor: Önnered Familj: sambo och 3 barn Yrke: verksamhetschef Facklig bakgrund: fd förtroendevald på Volvo PV, handledare på GAF m.m Intressen: fotboll, politik och film Politisk åsikt: Socialdemokrat
Det här inlägget postades i Ideologi, Partipolitik, Välfärd. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mona, Mona ,Mona

  1. Katarina Bengtsson skriver:

    Om människor tog till sig det August Palm ( han var tydligen halt, lytt och vek) hade att säga om socialismen, då borde det inte vara något problem att lyssna på Monas budskap.

    Kanske är det så att man inte riktigt vet vad Socialdemokraterna står för, kanske man inte orkar lyssna på oss engagerade socialister för att man är trött på politiker och på politiken -”De är ju där på mitten alla partier samlas, hur ska man skilja dom åt, dom vill bara sko sig själva…” hör jag potentiella väljare orera allt som oftast.

    Mitt tips blir; KOLLA GRUNDIDEOLOGIN om hur ett samhälle ska skötas, drivas och förvaltas…. sen kanske Du/Ni kan bortse från Mona en stund, för att fundera på om alla ska ha det okej, eller om några få ska ha det riktigt j..la dunderbra på den stora massans bekostnad. Kom också ihåg att det inte finns garantier ens för kapitalisterna att de förblir friska och rika hela livet…

    Jag ska göra som Mona, rösta med hjärtat ska ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s