The yes men

http://theyesmen.org/lab

Se filmen där Andy Bichelbaum och Mike Bonanno låtsas vara affärsmän i företag som dom inte gillar för att belysa hur chockerande giriga människor kan vara i multinationella företag.

De lyckas bland annat komma med i nyheter världen över där dom låtsas vara representanter för företaget DOW. I nyhetsinslaget lovar dom att kompensera befolkningen i Bhopal fullt ut. DOW köpte upp företaget Union Carbide för några år sedan och Union Carbide var ansvariga för den enorma industriella katastrofen där en kemisk fabrik exploderade och 25 ton giftig gas läckte ut. Dom akuta skadorna var enorma, mängder av människor dog, dessutom fortsätter katastrofen att skörda nya offer i cacer, immunitetssjukdomar och andra åkommor. Läs mer här.

Union Carbide kom undan med att betala en struntsumma till befolkningen i Bhopal trots att katastrofen var enorm och lidandet ofattbart. När det falska nyhetsmeddelandet går ut om att DOW nu tänker ta ansvar och kompensera människor störtdyker deras aktier på börsen. Detta är en utmärkt film om man vill veta mer om hur en helt oreglerad marknad beter sig. Det är det här som man kallar för frihet…

/Lisa

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s