Högern saknar moral, men det gör inget…

Efter att Littorinaffären har passerat kan man konstatera att det är skillnad på rött och blått. Man kan också konstatera att det äntligen kan sluta tjatas om Sahlin och toblerone. I min värld så är sexköp bland det lägsta, att utnyttja en annan människas desperation för att passa på och ta det man vill ha är ruttet. På högersidan är det inte lika självklart att fördöma prostitution, i en sann liberal och ”fri” värld måste ju alla få göra som dom vill? Om man har en produkt att sälja, läs sin kropp, och någon vill köpa den så ska ju inte samhället ställa sig i vägen, det är statlig reglering, och alltså ondskan i världen. Fredrick Federly, riksdagsledamot i centern, har varit en ivrig förespråkare för att sexköpslagen ska avskaffas, med motivationen att lagen begränsar det fria valet. I både folkpartiet och centerns ungdomsförbund höjs röster för avskaffande av lagen. Eller som Hanna Wagelius (centerpartist) säger: ”Staten ska inte lägga sig i vuxna människors val. Inte ens om det handlar om att köpa sig tillträde till en annan människas kropp.”

Fria val är som bekant högerns allra käraste konstruktion. Tydligen så kan man välja att inte bli av med jobbet, man kan välja att inte vara så klantig att man föds med taskiga förutsättningar, och man kan välja att inte sälja sitt kön. Du kan välja! Om man har sexuella behov så kan man då helt enligt marknadsliberalismen ta det man vill ha. Du ska tänka på dig själv i första hand, och du behöver inte ha dåligt samvete, för du vet att alla andra också kan göra fria val. Man kan välja att inte bli utnyttjad.

Jag konstaterar att bakom fasaden av en jämställd politik har högern värderingar som jag inte vill ta i med tång. Men kanske spelar det ingen roll, i en värld där man bara tänker på sin egen vinning behöver man aldrig avkrävas på moral.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7467768.ab

Martin Klepke beskriver hur det ser ut i ett land där prostitutionen är legaliserad, mellan 70 och 80% av de prostituerade är utsatta för tvång och 80% av de kvinnor och män som säljer sex har varit utsatta för sexuella övergrepp i tidig ålder

/Lisa

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Högern saknar moral, men det gör inget…

 1. Martin skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha några länkar till vetenskapliga undersökningar som hävdar det ena, eller det andra.

  Man kan ju göra ett exempel: en kopplare har 5 prostituerade ”anställda”. Han får förfrågan av kund om han kan sälja vissa tjänster och ja, det kan han. En av hans ”anställda” utför då tjänsten åt kunden, som betalar kopplaren, som sedan betalar ut lön åt den ”anställda”.
  Gäller det sexuella tjänster, så är det olagligt att vara kopplare, samt för köparen att köpa tjänsten.
  Översätt kopplaren till AB Städ (eller något annat företag), som utför städtjänster, då är det plötsligt lagligt att utnyttja någons kropp. Lustig dubbelmoral.
  Fritt val, eller inte, enligt både höger och vänster, är det fullt accepterat att utnyttja människors kroppar, det beror bara på vad det gäller. Som sagt, DUBBELMORAL!

  M.v.h.
  Martin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s